Lähiruoka

 

Yrttejä, hilloja, mehuja

Yrttejä, hilloja, mehuja

Lähellä tuotettu ruoka on aina ollut osa maaseudun elämää. Asenne ei ole vuosikymmeninä muuttunut mihinkään ainakaan tässä osoitteessa. Tilan pelloilla on kasvanut niin viljaa, sokerijuurikasta kuin perunaakin.

Tällä hetkellä varsinaisena viljelykasvina ainoastaan peruna, joka jatkojalostetaan kuorimon sorvissa suurtalouskeittiöille soveltuviksi tuotteiksi.

Lähiruuan jäljitettävyys on omaa luokkaansa. Ruualle pystytään antamaan kasvot, eikä kukaan halua myydä omilla kasvoillaan huonoja tuotteita. Lähiruoka on yleensä paikallisesti tuotettua. Paikallisia tuotteita ostamalla tuetaan paikallista hyvinvointia eikä raha karkaa ulkomaille. Lähiruoka on puhdasta ja sisältää vähän E-koodeja. Se on yleensä perinteisin tavoin tuotettua ja vähän prosessoitua.

 

Aitoja makuja, aitoja elämyksiä ja yksilöllisiä tuotteita!